Persoonlijke verzorging

SPOED

Bel 112 bij een levensbedreigende situatie!

Bij overige spoedgevallen kunt u 24 uur bellen naar 06 40 02 73 33
Zelfstandig wonen is fijn, maar niet altijd gemakkelijk. Bijvoorbeeld vanwege ziekte, beperking of ouderdom. Heeft u moeite met wassen, aankleden, eten, drinken en de lichamelijke verzorging en is er geen ondersteuning mogelijk van mensen uit uw eigen omgeving? Dan kunt u een beroep doen op professionele verzorging. U kunt dan zelfstandig blijven wonen in uw eigen vertrouwde omgeving.

Wat doet de verzorger

De verzorgende van ZorgAZ voert de zorg uit waarvoor u de indicatie heeft gekregen. De verzorger is opgeleid om u te ondersteunen bij uw dagelijkse handelingen, zoals opstaan, aan- en uitkleden, naar bed gaan en wassen en douchen. De verzorgende observeert en rapporteert daarover in het zorgdossier. Ze zorgt ervoor dat het zorgproces methodisch wordt uitgevoerd.

Belangrijk om te weten: de persoonlijk verzorger levert geen geneeskundige zorg. Daarvoor kunt een beroep doen op wijkverpleging van ZorgAZ. Ook voor huishoudelijke hulp kunt u bij ons terecht.

Persoonlijke verzorging aanvragen

Een (wijk)verpleegkundige bekijkt samen met u (en eventueel met de arts) welke zorg u nodig heeft. Wat kunt u zelf en wat kunt u met hulp van anderen (zoals uw partner, een familielid of buren) en welke professionele verzorging heeft u nodig? Op basis hiervan geeft de wijkverpleegkundige de indicatie af.

Ondersteuning bij persoonlijke verzorging is opgenomen in het basispakket van uw zorgverzekering. U kunt dit dus rechtstreeks aanvragen bij ZorgAZ. Wij regelen de financiën met de zorgverzekeraar. U heeft daar dus zelf geen omkijken naar; wel zo prettig. Ook fijn: voor persoonlijke verzorging betaalt u geen eigen bijdrage.

Waarom ZorgAZ

ZorgAZ is een kleine, vooruitstrevende organisatie met betrokken zorgprofessionals. Wij zijn er voor iedereen in Amsterdam en omstreken; ongeacht uw afkomst, religie of levensovertuiging. U kunt bij ons rekenen op uitstekende persoonlijke verzorging door een vast, klein team.

Mededeling voorzorgsmaatregelen Covid-19 (coronavirus)

De gezondheid van u en onze medewerkers staat voorop. Volg daarom onze veiligheidsmaatregelen.

  • Wilt u bij ons op kantoor komen? Maak dan eerst een afspraak.
  • Blijf thuis als u milde klachten heeft.
  • Bij bezoek aan ons kantoor is een mondkapje verplicht. Deze dient u zelf mee te nemen.
  • Volg bij een kantoor bezoek de RIVM-richtlijnen ( u kunt op de link klikken )
  • Wij verzoeken u vriendelijk als u naar kantoor komt om zoveel mogelijk alleen te komen en op de afgesproken tijd.

Voor vragen over het coronavirus verwijzen wij u naar de website van www.thuisarts.nl ( u kunt op de link klikken ) . U wordt verzocht bij klachten van de luchtwegen en koorts niet naar kantoor te komen.

nl_NLNL
Scroll naar boven